Rabu, 6 Oktober 2010

MAYBANK KE MAYBAK??PENIPUUUU...

salammmmmm.....nak share dgn uolss ni..last week kalau tak silap aku ada dpt email dr so called MAYBANK..alaaaaa, bank tiger tuh....aku pelik, kenapa sampai 2-3 email aku dapat siap kata final notis, suruh update aku punya account..hmmm..so, aku pun forward kat hubby n hubby found out that email ni semua penipu..spamm...mcm hareemm..lucky aku tak buat apa2x.....come aku  tjk dgn korang semua, how the email looks like...korang berhati2x ok...dont simply percaya je pada emaill...


Final notification to your account issues
..
From:
Malayan Banking Berhad <systemupdate@maybak.com.my>
...
Add to Contacts
To:
zeticome@yahoo.com



Dear Valuable Customer,
We could not match your statement details on our server during our
routine maintenance on maybank online services and atm banking(kawanku),
we will now place your account on hold until you resolve this issues,
by verifying your identity as the authorised access holder.
You are strictly advised to match your information rightly to
avoid service suspension.,click on
Resolve Problems to restore your access.
Important: You will be asked to verify some details by entering
a valid transaction authorisation code (TAC).

Malayan Banking Berhad
* This e-mail has been sent for information purposes only, please do not reply to this e-mail as it is routed to an unmonitored mailbox.

yg nampak sgt menipunya tang ni ,nampak tak kat atas tu yg from tu :systemupdate@maybak.com.my

2 ulasan:

  1. zeti!! nana nii :)

    maybank ni mmg org selalu spam.
    aritu kazen nana pon duit dia tetibe hilang 2000. ade org hack maybank2u dia. tak pasal je duit lesap camtu je.

    BalasPadam
  2. serius??eeeii..stupid asbestosss.....kena xtra crful ni...saya pnh jugak ilang dr maybnak ni tapi tak sampai ribu la, only rm50, taktau takde trabsaction , tetiba gone jek..hmmm....masa tu zaman student, bengang jugak la..but report pun takde pape tindakan...

    BalasPadam